En halv gul sol

Hej på er! 

Den här veckan är jag hundvakt är världens sötaste vovve när hennes matte är på resa med jobbet. Himla mysigt att ha sällskap i soffan på kvällarna och nån som drar en ut på promenader, fast lite störigt när hon vill ut o kissa kl 05.04 på morgonen – då är det inte lika mysigt! haha. Tog med henne till en hund rastgård i närheten igår, det var poppis, hon sprang runt runt och viftade konstant på svansen. Började snacka med några av de andra hundägarna, trevligt att småprata lite – blir ju sällan man gör det annars med främlingar. Fattar varför folk har hund, men får ju både sällskap, kärlek, bus och orsak att komma ut. Gissa om jag är sugen på att skaffa mig en egen…

Annars rullar det på som vanligt när man väl vant sig vid att komma tillbaka från semestern och kommit in i rutinerna igen. På jobbet håller jag på och lär mig om pos kassasystem och spanar lite i smyg på den nya snygga kollegan, hehe. Han är egentligen lite för gammal för min smak men väldigt rolig och charmig men ändå bra på att liksom SE en, trots att han vet att han är snygg. Ska ta modet till mig att prata mer med honom på fredagens välkomst aw vi ska ha på jobbet för honom. Han har i alla fall ingen vigselring så kanske kanske han rentav är singel, håll tummarna! 

Häromdagen var jag på bokklubben, ni kanske minns att det stod på min bucket list att gå med i en bokklubb? Nu läser vi “En halv gul sol” av Chimamanda Ngozi Adichie, väldigt spännande och lärorik bok! Den handlar om ett par väldigt olika tvillingsystrar som växer upp i en rik familj i Lagos i Nigeria och deras liv före och under inbördeskriget i slutet på 1960-talet. Vi bestämde oss för att läsa halva boken och sen ses och diskutera den och sen ta nästa halva på nästa träff då boken dels är rätt tjock men framförallt är så fullmatad med händelser och känslor. Fattar hundra varför  Chimamanda Ngozi Adichie har blivit så hyllad världen över! Man rycks verkligen med i berättelsen och hon har så mycket kloka insikter i hur människor fungerar (eller inte funkar jämt).

Nu tycker vovven det är dags att gå ut igen och solen tittar fram bakom molnen så dags att stänga datorn.

Lämna ett svar

Stäng meny