Riskanalyser

Hej kompisar och alla andra läsare! 

Det går framåt med möhippa och bröllopsplaneringen som jag skrev om sist, vi har hittat en preja och jättefin lokal med bra läge så är såå peppad på bröllopet nu, haha som om det vore mitt egna bröllop. Haha nästan så jag snart gör en FMEA – Failure Mode and Effect Analysis för att försöka kartlägga vilka risker det kan uppstå och vad vi kan göra för att förhindra dom, precis som vi har börjat göra på jobbet nu. 

För er som inte vet vad FMEA är (hade ingen susning om vad det var innan vi började med det får erkännas), så är det en slags feleffektsanalys man använder för att i förväg kunna hantera risker med produkter och processer redan under utvecklingsfaserna. Himla bra att kunna identifiera riskerna innan de uppstår! Sjukt mycket smidigare i det långa loppet. Vet inte om man alltid brukar involvera alla på företaget i såna här metoder?!? 

Men det är i alla fall strategin med FMEA som vi jobbar med, alla ska ha koll på vad som händer härnäst i processen även om man inte är kunniga på det. Tanken är att det bli som en naturlig del av organisationens arbete och alla alla blir involverade, spännande att få veta mer om hur man jobbar och tänker på företaget så man får känna sig mer delaktig! Vi har rätt nyligen kommit igång med det så än så länge är det lite ovant och en del att sätta sig in i för oss alla men det är också lite spännande med något nytt som händer på jobbet.

Annars börjar vardagen rulla på igen, det är mest regn, åska och lite kallt nuförtiden så det känns att hösten är på gång, snart drar ju skolorna igen också. Varför tar somrarna alltid slut så himla fort! Men jag är nöjd med sommaren hittills, varit en skön mix av vila med nån bra bok eller serie, sköna dagar på stranden och några roliga utekvällar med tjejgänget. Tog en veckas ledigt och hälsade på familjen också, vi hyrde en stuga och var där några dagar allihop, moster med familj kom också dit så blev socialt intensivt men fint att vara samlade allihop. Nästa gång vi ses allihop blir nog inte förrän på julafton, moster med familj bor på andra sidan landet och har ett rätt fullmatat schema jämt. 

Ta hand om er så länge!

Lämna ett svar

Stäng meny