Så tacksam jag är!

Hallå där trevliga människor.

Jag vill börja med att säga, tack Sverige. Du är det mest fantastiska land i hela världen. Visst är köttet i Argentina bäst men det kan inte mäta sig med allt du är bra på kära Sverige!

Jag är så oerhört tacksamt för att jag är här i Sverige. Samtidig har jag en sån dålig skuldkänsla för min familj som är kvar i Argentina. För er som inte vet detta, så har Argentina haft många ekonomiska problem de senaste åren. När man hör nyheter från Sydamerika är det sällan nyheter från Argentina man hör och de flesta förknippar oss med två saker: kött och tango. Sen är det typ inget mer man vet om argentinare i sig. I Argentina, som många andra länder har coronaviruset så klart framkallat statliga åtgärder i form av karantän. Ingen får gå ut i princip och företagen klarar inte av det som händer, det vill säga att många jag känner har förlorat sina jobb eller gått i konkurs. Det är både familj och vänner. Vad gäller familjen är jag tacksam över att många av de har haft lyckan i livet att ha rikedomar som gör att de klarar livet just nu men bland vänner är det annorlunda, det är så pass jobbigt att de med barn har precis så det räcker för kanske vaccinationer och mat till sina barn men knappast något till de själva.

Därför säger jag att jag är så tacksam över att vara här. Som ni vet är jag designer och arbetar för ett företag som säljer konsulttjänster till Volvo och som ni också vet, Volvo sa upp alla sina konsulter i princip. Det betyder att jag också sas upp, ledsamt, verkligen. Jag är jätteledsen över det så klart men samtidig så tacksam. Jag har a-kassa idag och får 80 % av min lön plus en försäkring via mitt fack som täcker resterande 20%. Det betyder att jag får min lön precis som vanlig! Det här landet måste vara det bästa landet i världen helt enkelt och det ska vi vara jäkla tacksamma över!

Jag hoppas inte många av er som läser har det sämre än mig här i Sverige. Kom ihåg dock att hoppet är det sista mas förlorar!

Älskar er

//Luisa!

Lämna ett svar

Stäng meny